Joshua Stream Pre
Page 38 of 57 First ... 28363738394048 ... Last
  1. #371
    Quote Originally Posted by damned View Post
    Hi. Ping me when youa re online and Ill test with you.
    Thank you, good to know you could connect. I have the firewall off on the Mac but am not able to connect (macOS Sierra). I turned it on and allowed FG, but still no connection. I have the cross platform box checked. Is there a FAQ page for players trying to connect? Or where in the system settings I need to look to turn something on or off?


    *my players with PCs could connect. My other player with a Mac could not.
    Last edited by darthravage; March 29th, 2020 at 22:37.

  2. #372
    LordEntrails's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    -7 UTC
    Posts
    10,693
    Blog Entries
    9
    Trying to get a new GM setup and could not get the connection test to pass. Help appreciated;

    1. Your LAN IP Address
    10.0.0.58
    2. The first two sets (octects) of your WAN IP as displayed by Fantasy Grounds and as displayed by your Router
    174.112 By FG
    174.112 By tracert
    3. Whether you are using Wired or Wireless (and not both)
    wireless
    4. Confirmation that you have set your Adapter in Network and Sharing Centre to Private
    Confirmed Private
    5. Confirmation of what AV you are running and whether you have set any exceptions
    Avast, exception set
    6. Post the results of the tracert 8.8.8.8 command (if you have security concerns you can remove this bit once its been responded to)
    tracert.jpg
    7. Confirmation as to what you have setup in your Router if changes have been made
    Port Forwarding
    portforward.jpg

    Tried with Avast Firewall disabled. Tried with Avast VPN enabled and disabled. ISP is Rogers from Canada.

  3. #373
    Players cannot connect to my client. Was actually working before. Did not change any settings that I know of.

    1. 192.168.86.26
    2. 216.165
    3. Wired (to mesh network hub
    4. Network set to Private
    5. AV, Malwarebyte and Windows firewall... FG given exceptions and double checked allowing 1802 port
    6. <edited>


    7. Port forwarding enabled to my lan ip for port 1802.
    Last edited by dumhed; March 30th, 2020 at 17:05.

  4. #374
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21,302
    Blog Entries
    1
    Hey dumhed can you confirm (screenshot preferred) that the router shows the same ip address on its WAN as FG sees?

    Lord Entrails nothing obvious in that info supplied. Suspect its still Avast or Windows Firewall.

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

  5. #375
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21,302
    Blog Entries
    1
    Actually dumhed you have a Google wifi thingy that probably requires you to NAT your router to your Google and your Google to your PC.
    Once of them has got a changed IP if ot was previously working.

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

  6. #376
    Hi!

    I called them, I told them I had security IP cameras that need to be put out o CGNAT and they provided me a public IP address. Thank you for the help!

  7. #377
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21,302
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by gabriel0307 View Post
    Hi!

    I called them, I told them I had security IP cameras that need to be put out o CGNAT and they provided me a public IP address. Thank you for the help!
    Nice work! Well done. When you move to FGU repeat the setup but do it for UDP instead of TCP (or as well as).

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

  8. #378
    LordEntrails's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Location
    -7 UTC
    Posts
    10,693
    Blog Entries
    9
    Quote Originally Posted by damned View Post
    Lord Entrails nothing obvious in that info supplied. Suspect its still Avast or Windows Firewall.
    Thanks, I will try to get those things checked again.

  9. #379
    Been Having trouble for a few weeks. Has worked previously, but now will not connect to FG Server in updater, retrieve external IP, generate an alias, or succeed a connection test in order to host. Have had prior success in "fixing" this by restarting router, but only worked a couple times for a single hosting instance. This no longer seems to work though...

    1. 10.0.0.221
    2. fail to retrieve By FG
    76.127 By router
    3. Wireless
    4. Confirmed Private
    5. No AV, made exception rules in Windows Firewall
    6. tracert.JPG
    7. XfinityPortForward.JPG

    Tried disabling Firewall as well

  10. #380
    damned's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Australia
    Posts
    21,302
    Blog Entries
    1
    You are using XFinity. Please look at the Comcast, Cox, Xfinity users thread.

    MoreCore - Generic Ruleset
    --- Projects ---
    Extensions | Tutorials | MoreCore | MoreCore Themes | Call of Cthulhu | Maelstrom | FG Con

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
DMsGuild

Log in

Log in