Page 2 of 3 First 123 Last
  1. #11
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Newcastle, UK (for a bit)
    Posts
    26,076
    Quote Originally Posted by Myrdin Potter View Post
    Examples like this are why I think that FG is both great and terrible at the same time. You can set a permanent saving throw adjustment, which is great, but why is it set by hovering and turning a scroll wheel?
    Interface minimisation - if you see a little plus sign in the top right of a field it means you can quickly apply a modifier that is then shown in a little bubble. Documented in "Temporary Modifiers" here: http://www.fantasygrounds.com/wiki/i...#Number_Fields I like it, quick and easy.

    Quote Originally Posted by Myrdin Potter View Post
    The program would do much better with controls that open up that can be set with a standard interface and a text comment added.
    I'd recommend you add your request to the Wishlist: http://fg2app.idea.informer.com/
    FG Con 16 Fantasy Grounds Online RPG Convention - Postponed New date To Be Confirmed.
    Register at www.fg-con.com for all the latest info.

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

  2. #12
    I'm about to resurrect this almost dead thread, if I give a player a buff that is AC:1. His effective AC is one greater, although it doesn't show up on his character sheet, I thought that combat tracker took this in to account when it rolled for damage
    combat.png

    Am I missing something or can this not be done with a buff?

  3. #13
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Newcastle, UK (for a bit)
    Posts
    26,076
    Effects don't modify base scores on the character sheet or combat tracker. They trigger when an appropriate action (roll) is made and are taken into account then. http://www.fantasygrounds.com/wiki/i...s_an_Effect.3F
    FG Con 16 Fantasy Grounds Online RPG Convention - Postponed New date To Be Confirmed.
    Register at www.fg-con.com for all the latest info.

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

  4. #14
    Okay, then in the picture I attached the roll of 15 should miss Krudd because his effective AC is 16

  5. #15
    Trenloe's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Newcastle, UK (for a bit)
    Posts
    26,076
    Are you fully updated to v3.2.2? (i.e. both CoreRPG and 5E show v3.2.2 in the chat window)

    Are you running any extensions?
    FG Con 16 Fantasy Grounds Online RPG Convention - Postponed New date To Be Confirmed.
    Register at www.fg-con.com for all the latest info.

    Private Messages: My inbox is forever filling up with PMs. Please don't send me PMs unless they are actually private/personal messages. General FG questions should be asked in the forums - don't be afraid, the FG community don't bite and you're giving everyone the chance to respond and learn!

  6. #16
    I just removed all of my extensions and now it works as expected. I'll now go back and add them one by one until I track the culprit down.

    Thanks so much for your time

    Edit:

    Okay the bad actor was the extension "5E Manual Attack". I knew that it was obsolete as of 3.2 but had kept it around to "fudge" dice rolls if I ever needed to
    Last edited by BubbaGrim; January 23rd, 2017 at 23:30. Reason: Update

  7. #17
    When you toggle armour and shields between worn and carried from the inventory panel, your AC changes accordingly. Could this functionality not be exploited for something like a Ring of Protection?

  8. #18
    Zacchaeus's Avatar
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Scotland
    Posts
    13,272
    Quote Originally Posted by Bruxy View Post
    When you toggle armour and shields between worn and carried from the inventory panel, your AC changes accordingly. Could this functionality not be exploited for something like a Ring of Protection?
    I assume not so easily. The armour and shield are designated as armour so I assume FG knows this and then looks to adjust the AC. A ring is not armour so it wouldn't impact on the AC calculation. The only way it could be done would probably be to make a ring of protection an item of armour which would mess things up elsewhere. So, in short, not as easy as it sounds.
    If there is something that you would like to see in Fantasy Grounds that isn't currently part of the software or if there is something you think would improve a ruleset then add your idea to the wish list http://fg2app.idea.informer.com/

  9. #19
    Myrdin Potter's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    East Bay, SF
    Posts
    1,774
    Blog Entries
    4
    Reading my comment from months ago, I can say I have seen the program make leaps and bounds improvement in a pretty short time in making more standard controls to change and enter data. The categories are the area that got the biggest change (no more type in chat and drag it to name a category, for example) but lots of other changes.

    I, of course, am also much better at using the program ...

    I am hoping that magic items get another go through and the parser be augmented to pick them up and automate more and more of them. If I were to prioritize, I would do all the magic items in the WoTC modules, starting with LMoP.

    A ring of protection is a very common item and if an effect can be built, automation should be eventually possible.
    Ultimate License. Running 2 5e campaigns. Asks lots of questions. Mgpotter.com. PureVPN is a tested solution to run games when traveling. https://billing.purevpn.com/aff.php?aff=33044

  10. #20
    Did some fiddling of my own (for science): Creating the RoP as an armour item with appropriate buffs just overwrites the existing armour rather than adding to it. And here I thought I was being clever

    Chainmail + Shield + RoP definitely should not equal AC9!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
DMsGuild

Log in

Log in